Постинг
25.02.2012 14:34 -
Как се правят лозови сарми
1. Приготвяне на плънката
Нужни са
1. лук
бульон (по избор)
Вода
150 гр булгур
150 гр ориз
Лукът се нарязва ситно и се пържи в тенджета след което се добавя вода и бульон и се изчаква да заври водата. След което първо се добавя ориза и след 5 мин булгура. В случай, че водата не е достатъчна може да добавите още малко вода..
След като ориза се приготви се слага в голям съд където се добавят :
1-2 яйца
джоджан (ако има пресен още по-добре)
черен пипер
сирене
1-2 лъжици лютеница
сол
Разбърква се добре.
След това в дъното на тенджетара се нареждат 2-3 реда лозови листа. След което се навиват и сармите по начина показан по-долу в клипа.
Сармите се нареждат в тигана. Наливат се обезателно със зехтин, в случай, че използвате нормално олио сармите ще станат хем кисели заради листата хем няма да станат достатъчно меки. И една бучка захар Малко вода и се затварят отгоре с чиния и се варят около 20-30 минути.
Могат да се сервират с резенче лимон или с кисело мляко с чесън ^^
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол