Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 14:34 - Как се правят лозови сарми
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 9622 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image



1. Приготвяне на плънката
Нужни са
1. лук
бульон (по  избор)
Вода
150 гр булгур
150 гр ориз

Лукът се нарязва ситно и се пържи в тенджета след което се добавя вода и бульон и се изчаква да заври водата. След което първо се добавя ориза и след 5 мин булгура. В случай, че водата не е достатъчна може да добавите още малко вода..

След като ориза се приготви се  слага в голям съд  където се добавят :
1-2 яйца
джоджан (ако има пресен още по-добре)
черен пипер
сирене
1-2 лъжици лютеница
сол

Разбърква се добре.

След това в дъното на тенджетара се нареждат 2-3 реда лозови листа. След което се навиват и сармите по начина показан по-долу в клипа.
Сармите се нареждат в тигана. Наливат се обезателно със зехтин, в случай, че използвате нормално олио сармите ще станат хем кисели заради листата хем  няма да станат  достатъчно меки. И една бучка захар Малко вода и се затварят отгоре с чиния и се варят около 20-30 минути.
Могат да се сервират с резенче лимон или с кисело мляко с чесън ^^





Тагове:   сарми,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 362330
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол