Постинг
08.03.2012 17:56 -
Истинското традиционно тирамису
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 5172 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 08.03.2012 18:33
Прочетен: 5172 Коментари: 7 Гласове:
15
Последна промяна: 08.03.2012 18:33
Всъщност сложих заглавие, че е традиционното тирамису, но не изглежда съвсем като традиционното, защото решихме да го сервираме в единични купички, а не да го наредим като бисквитена торта, както по принцип трябваше да се направи. И стана много приятно и удобно за сервиране. (особено за гости)
Не че ми се иска да правя реклама на сиренето маскарпоне, но всякаш, че докато говорим за тирамису нямам голям избор.
Първо трябва да си купите това (струва около 7-8 лева в този размер на опаковката):
Необходими продукти :
500гр сирене маскарпоне
4 пресни яйца
400 гр котешки езичета (ние използвахме много по-малко от тия 400гр които пишеше на опаковката)
120гр захар
какао
2 супени лъжици нескафе
Начин на приготвяне :
За приготвянето на котешките езичета са необходими 2 супени лъжици нескафе и още толкова захар разтворени във вода, където езичетата се потапят след което се нареждат в купичките. Не дръжте езичетата в нескафето повече от секунда, защото ще станат прекалено "мокри".
За крема
Разделят се белтъците от цълтъците на 4те яйца и се разбиват с по 60 грама захар. След което в купата на разбитите жълтъци се прибавя сиренето маскарпоне и се разбърква (по добре пак с миксер защото иначе отнема твърде много време). Най-накрая се добавя и разбития белтък, но той трябва да се разбърква с голяма дървена лъжица и само в една посока.
Струва ми се че добавихме и едно пакетче ванилия в крема, но това не е много задължително.
След това крема се слага в чашките. И се поръсва с какао. За улеснение използвайте сито. А и по-добре е да се сложи какаото по време на сервирането - ще изглежда по добре.
Не че ми се иска да правя реклама на сиренето маскарпоне, но всякаш, че докато говорим за тирамису нямам голям избор.
Първо трябва да си купите това (струва около 7-8 лева в този размер на опаковката):
Необходими продукти :
500гр сирене маскарпоне
4 пресни яйца
400 гр котешки езичета (ние използвахме много по-малко от тия 400гр които пишеше на опаковката)
120гр захар
какао
2 супени лъжици нескафе
Начин на приготвяне :
За приготвянето на котешките езичета са необходими 2 супени лъжици нескафе и още толкова захар разтворени във вода, където езичетата се потапят след което се нареждат в купичките. Не дръжте езичетата в нескафето повече от секунда, защото ще станат прекалено "мокри".
За крема
Разделят се белтъците от цълтъците на 4те яйца и се разбиват с по 60 грама захар. След което в купата на разбитите жълтъци се прибавя сиренето маскарпоне и се разбърква (по добре пак с миксер защото иначе отнема твърде много време). Най-накрая се добавя и разбития белтък, но той трябва да се разбърква с голяма дървена лъжица и само в една посока.
Струва ми се че добавихме и едно пакетче ванилия в крема, но това не е много задължително.
След това крема се слага в чашките. И се поръсва с какао. За улеснение използвайте сито. А и по-добре е да се сложи какаото по време на сервирането - ще изглежда по добре.
ka4ak.blog.bg/politika/2010/03/08/jenite-prekrasni-ste.506687
цитирайама моля те без да си правиш реклама
цитирайвкусно...
Приятна празнична вечер!
цитирайПриятна празнична вечер!
Но изглежда точно като такъв! - Всъщност да умееш да рекламираш, също е изкуство :)
цитирай3. mt46
благодаря :)
4. goran
Всъщност вчера пробвах и със заквасена сметана. Получава се, не че не се получава, но заквасената сметана е леко кисела и вкусът на тирамисуто става съвсем различен. Така че маскарпонето остава единствения вариант.
цитирайблагодаря :)
4. goran
Всъщност вчера пробвах и със заквасена сметана. Получава се, не че не се получава, но заквасената сметана е леко кисела и вкусът на тирамисуто става съвсем различен. Така че маскарпонето остава единствения вариант.
Мммм! Мляс! Вкуснотийка!
цитирайВ рецептурниците та италианските баби е записано подсладено Експресо Кафе,добавя се задължително и ром или вино марсала,какаото трябва да е горчиво . Това са важни съставки за традиционно италианско тирамису😊
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол