Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2012 17:56 - Истинското традиционно тирамису
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 5172 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 08.03.2012 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всъщност сложих заглавие, че е традиционното тирамису, но не изглежда съвсем като традиционното, защото решихме да го сервираме в единични купички, а не да го наредим като бисквитена торта, както по принцип трябваше да се направи. И стана много приятно и удобно за сервиране. (особено за гости)

image
Не че ми се иска да правя реклама на сиренето маскарпоне, но всякаш, че докато говорим за тирамису нямам голям избор.

Първо трябва да си купите това (струва около 7-8 лева в този размер на опаковката):
image

Необходими продукти :
500гр сирене маскарпоне
4 пресни яйца
400 гр котешки езичета (ние използвахме много по-малко от тия 400гр които пишеше на опаковката)
120гр захар
какао
2 супени лъжици нескафе


Начин на приготвяне :

За приготвянето на котешките езичета са необходими 2 супени лъжици нескафе и още толкова захар разтворени във вода, където езичетата се потапят след което се нареждат в купичките. Не дръжте езичетата в нескафето повече от секунда, защото ще станат прекалено "мокри".

За крема
Разделят се белтъците от цълтъците на 4те яйца и се разбиват с по 60 грама захар. След което в купата на разбитите жълтъци се прибавя сиренето маскарпоне и се разбърква (по добре пак с миксер защото иначе отнема твърде много време). Най-накрая се добавя и разбития белтък, но той трябва да се разбърква с голяма дървена лъжица и само в една посока.
Струва ми се че добавихме и едно пакетче ванилия в крема, но това не е много задължително.
След това крема се слага в чашките. И се поръсва с какао. За улеснение използвайте сито. А и по-добре е да се сложи какаото по време на сервирането - ще изглежда по добре.
 



Тагове:   тирамису,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - Незмие,с Обич!:)))
08.03.2012 18:07
ka4ak.blog.bg/politika/2010/03/08/jenite-prekrasni-ste.506687
цитирай
2. exiliaiscooking - ka4ak
08.03.2012 18:10
ама моля те без да си правиш реклама
цитирай
3. mt46 - Изглежда
08.03.2012 18:32
вкусно...
Приятна празнична вечер!
цитирай
4. goran - Виж този постинг сигурно не е рекламен
15.03.2012 12:58
Но изглежда точно като такъв! - Всъщност да умееш да рекламираш, също е изкуство :)
цитирай
5. exiliaiscooking - ~~
18.03.2012 13:37
3. mt46

благодаря :)

4. goran

Всъщност вчера пробвах и със заквасена сметана. Получава се, не че не се получава, но заквасената сметана е леко кисела и вкусът на тирамисуто става съвсем различен. Така че маскарпонето остава единствения вариант.
цитирай
6. ufff - Мммм! Мляс! Вкуснотийка!
03.04.2012 00:21
Мммм! Мляс! Вкуснотийка!
цитирай
7. topolino - В рецептурниците та италианските ...
20.08.2017 09:39
В рецептурниците та италианските баби е записано подсладено Експресо Кафе,добавя се задължително и ром или вино марсала,какаото трябва да е горчиво . Това са важни съставки за традиционно италианско тирамису😊
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 361777
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол