Постинг
18.03.2012 00:41 -
Как се правят прасковки
ПРОДУКТИ
4 яйца
2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. кисело мляко
1 амонячна сода
1 ч.л. сода бикарбонат
6 ч.ч. брашно
Понеже не използвахме пудра захар, първо разбихме яйцата със захарта. А и не сложихме 2 чаши, както беше в рецептата, защото би станало прекалено сладко. Сложихме малко повече от една чаша. После добавям киселото мляко и олиото и след като разбъркаме започваме да добавяме брашното. Като добавяте амонячната сода, добавете я към част от брашното и разбъркайте преди да го добавите към тестото.
Всъщност тестото може да поеме малко повече от 6 чаени чаши брашно. И въпреки всичко тестото ще стане меко и лепкаво. След като го омесите оставете го да почине поне около 1 час.
След което оформете малки кръгли курабии. Гледайте да са по-сплескани, защото ще бухнат доста. :)
След като ги опечете е ред да ги залепите по двойки. По принцип има и крем за тази цел, но мен с мармалад ми се струват по-вкусни и по-практични, затова ги правя с мармалад. Пропускам и рецептата за крема, понеже никога не съм го правила, не искам да ви измамя с нещо. :)
След като залепите курабиите по 2 е добре да ги оставите да поемат мармалада. След което следва украсяването.
За целта са ви необходими бои за храни (в случай че нямате такива може да пробвате и с бои за яйца, но струва ми се че не е много препоръчително). Изобщо боите не са много препоръчителни.
В моя случай аз бях свършила жълтата боя затова ги направих целите в червена. Иначе правете едната страна жълти и от другата чрвени. След което ги потапяте в захар и изглеждат красиво.
И е готово.
Можете да изгледате видеото за да видите как аз ги правя :)
Ммммм прасковки, много ги харесвам ... благодаря!
цитирайогладняхме...
цитирайBon apeti :)
цитирайВсъщност точно днес има агнешка яхния. Май душиш добре :Р
цитирайнадушват като летяща чиния ...
Може ли да споделиш рецептата с простосмъртните?
цитирайМоже ли да споделиш рецептата с простосмъртните?
Обещавам. Няма да е тези дни но до седмица сигурно ще го направя :)
цитирай
7.
анонимен -
Eй бе, draga не разбираме от турски. ...
18.03.2012 21:09
18.03.2012 21:09
Eй бе, draga не разбираме от турски.Ти като го знаеш публикувай измежду своите си.Нас остави на мира ,не ни е благозвучен
цитирайтова са любимите сладки на дъщеря ми. Благодаря за рецептата! И клипчето е добро. Аз най харесах края му, защото не си забравила любимата си/ми/ подправка - смях :)))))))))
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол