Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 00:41 - Как се правят прасковки
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 6837 Коментари: 5 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image



ПРОДУКТИ

4 яйца
2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. кисело мляко
1 амонячна сода
1 ч.л. сода бикарбонат
6 ч.ч. брашно


Понеже не използвахме пудра захар, първо разбихме яйцата със захарта. А и не сложихме 2 чаши, както беше в рецептата, защото би станало прекалено сладко. Сложихме малко повече от една чаша. После добавям киселото мляко и олиото и след като разбъркаме започваме да добавяме  брашното. Като добавяте амонячната сода, добавете я към част от брашното и разбъркайте преди да го добавите към  тестото.
Всъщност тестото може да поеме малко повече от 6 чаени чаши брашно. И въпреки всичко тестото ще стане меко и лепкаво. След като го омесите оставете го да почине поне около 1 час.
След което оформете малки кръгли курабии. Гледайте да са по-сплескани, защото ще бухнат доста. :)

След като ги опечете е ред да ги залепите по двойки. По принцип има и крем за тази  цел, но мен с мармалад ми се струват по-вкусни и по-практични, затова ги правя с мармалад. Пропускам и рецептата за крема, понеже никога не съм го правила, не искам да ви измамя с нещо. :)

След като залепите курабиите по 2 е добре да ги оставите да поемат мармалада. След което следва украсяването.
За целта са ви необходими бои за храни (в случай че нямате такива може да пробвате и с бои за яйца, но струва ми се че не е много препоръчително). Изобщо боите не са много препоръчителни.
В моя случай аз бях свършила  жълтата боя затова ги направих целите в червена. Иначе правете едната страна жълти и от другата чрвени. След което ги потапяте в захар и изглеждат красиво.
И е готово.
Можете да изгледате видеото за да видите как аз ги правя :)








Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Ммммм прасковки, много ги харес...
18.03.2012 12:25
Ммммм прасковки, много ги харесвам ... благодаря!
цитирай
2. pontis - може ли нещо агнешко ... с много подправки...
18.03.2012 13:25
огладняхме...
цитирай
3. exiliaiscooking - pevetsa
18.03.2012 13:31
Bon apeti :)
цитирай
4. exiliaiscooking - pontis
18.03.2012 13:32
Всъщност точно днес има агнешка яхния. Май душиш добре :Р
цитирай
5. pontis - Мммм, имам две антенки ...
18.03.2012 13:51
надушват като летяща чиния ...
Може ли да споделиш рецептата с простосмъртните?
цитирай
6. exiliaiscooking - pontis
18.03.2012 14:01
Обещавам. Няма да е тези дни но до седмица сигурно ще го направя :)
цитирай
7. анонимен - Eй бе, draga не разбираме от турски. ...
18.03.2012 21:09
Eй бе, draga не разбираме от турски.Ти като го знаеш публикувай измежду своите си.Нас остави на мира ,не ни е благозвучен
цитирай
8. diamant1965 - Екси,
18.03.2012 21:21
това са любимите сладки на дъщеря ми. Благодаря за рецептата! И клипчето е добро. Аз най харесах края му, защото не си забравила любимата си/ми/ подправка - смях :)))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 359814
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол