Постинг
01.04.2012 00:12 -
Поача
Поачата е много лесна и вкусна и също така мазна питка. В рецептата има 1,5 мая ама струва ми се, че това е прекалено много, защото докато ядете може да ви замирише на тази мая.
Необходими продукти:
1 мая и половина (във видеото ползваме 1 купче мая и половин пакет суха мая, но както казах по-рано преспокойно можело да се мине и без половинката)
1,5 чаши мляко,
1 чаша олио
3-4 яйца, като 2та жълтъка са отделени за намазване отгоре
3-4 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
1 килограм брашно (според зависи от чашата която използвате за мярка може да ви се наложи да използвате и повече брашно)
Първо слагам брашното в едно легенче, където ще се омесва тестото. Правим дупка в средата на брашното и поставяме маята. Заливаме с топло мляко и в случай че използвате суха мая трябва да изчакате да набъбне. След това добавяте всички останали продукти (олио, яйца, захар, сол) и се омесва тесто.
След това оформяме питките във форма на възелчета. Макар и моите да не бяха много сполучливи, малко приличащи на охлюви....
И ги оставяме да си починат.
След час два ги намазваме отгоре с жълтък и поръсваме с поправки по избор - маково семе, чоролту, сусам.
И се пече на предварително нагрята фурна.
Да ви е сладко :)
Необходими продукти:
1 мая и половина (във видеото ползваме 1 купче мая и половин пакет суха мая, но както казах по-рано преспокойно можело да се мине и без половинката)
1,5 чаши мляко,
1 чаша олио
3-4 яйца, като 2та жълтъка са отделени за намазване отгоре
3-4 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
1 килограм брашно (според зависи от чашата която използвате за мярка може да ви се наложи да използвате и повече брашно)
Първо слагам брашното в едно легенче, където ще се омесва тестото. Правим дупка в средата на брашното и поставяме маята. Заливаме с топло мляко и в случай че използвате суха мая трябва да изчакате да набъбне. След това добавяте всички останали продукти (олио, яйца, захар, сол) и се омесва тесто.
След това оформяме питките във форма на възелчета. Макар и моите да не бяха много сполучливи, малко приличащи на охлюви....
И ги оставяме да си починат.
След час два ги намазваме отгоре с жълтък и поръсваме с поправки по избор - маково семе, чоролту, сусам.
И се пече на предварително нагрята фурна.
Да ви е сладко :)
Само,че тези питки стават хем сладки,хем солени.Така ли?Всъщност някакъв смесен вкус.Дали може да ги направим само сладки,или пък само солени.Иначе красиво и вкусно изглеждат!Направих рецептата за баници и питки и стана великолепна!У дома всички са възхитени,облизват си пръстите!
цитирайВсъщност изобщо не стават сладки. Казват на всичко солено трябва да се слага и малко сладко и на всяко сладко трябва да се слага щипка сол. Тези 3 лъжици захар не се усещат особено много. Даже изобщо. Но не стават и много солени. Просто вкусни :Р
цитирайБлагодаря, за тази красота!
И ако позволиш...... качвам си те в блогрола .
Искам да те помоля , ако имаш възможност и най -вече рецепта за ,,дупка -баклава'',моля те да я публикуваш!
С най-искренни сърдечни поздави и пожелания, за прекрасна седмица!:)))
цитирайИ ако позволиш...... качвам си те в блогрола .
Искам да те помоля , ако имаш възможност и най -вече рецепта за ,,дупка -баклава'',моля те да я публикуваш!
С най-искренни сърдечни поздави и пожелания, за прекрасна седмица!:)))
Не знам дали ти казах, но заради теб и още няколко души като например Gwendoline, разширих блогрола ми в WordPress с нова секция - "Кулинарни".
Надявам се да ме храните добре, ха-ха!
цитирайНадявам се да ме храните добре, ха-ха!
5.
анонимен -
Освен красива,
03.04.2012 09:19
03.04.2012 09:19
изглежда мнооого вкусна ;)
цитирайсолено и вкусно.
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол