Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 00:12 - Поача
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 6078 Коментари: 6 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поачата е много лесна и вкусна и също така мазна питка. В рецептата има 1,5 мая ама струва ми се, че това е прекалено много, защото докато ядете може да ви замирише на тази мая.

image

Необходими продукти:

1 мая и половина (във видеото ползваме 1 купче мая и половин пакет суха мая, но  както казах по-рано преспокойно можело да се мине и без половинката)
1,5 чаши мляко,
1 чаша олио
3-4 яйца, като 2та жълтъка са отделени за намазване отгоре
3-4 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
1 килограм брашно (според зависи от чашата която използвате за мярка може да ви се наложи да използвате и повече брашно)


Първо слагам брашното в едно легенче, където ще се омесва тестото. Правим дупка в средата на брашното и поставяме маята. Заливаме с топло мляко  и в случай че използвате суха мая  трябва да изчакате да набъбне. След това добавяте всички останали продукти (олио, яйца, захар, сол) и се омесва тесто.
След това оформяме питките във форма на възелчета. Макар и моите да не бяха много сполучливи, малко приличащи на охлюви....
И ги оставяме да си починат.

image

След час два ги намазваме отгоре с жълтък и поръсваме с поправки по избор - маково семе, чоролту, сусам.
И се пече на предварително нагрята фурна.

image

Да ви е сладко :)


 



Тагове:   рецепта,   питки,   поача,


Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. abanos - Красота!
01.04.2012 14:40
Само,че тези питки стават хем сладки,хем солени.Така ли?Всъщност някакъв смесен вкус.Дали може да ги направим само сладки,или пък само солени.Иначе красиво и вкусно изглеждат!Направих рецептата за баници и питки и стана великолепна!У дома всички са възхитени,облизват си пръстите!
цитирай
2. exiliaiscooking - 1. abanos
01.04.2012 15:16
Всъщност изобщо не стават сладки. Казват на всичко солено трябва да се слага и малко сладко и на всяко сладко трябва да се слага щипка сол. Тези 3 лъжици захар не се усещат особено много. Даже изобщо. Но не стават и много солени. Просто вкусни :Р
цитирай
3. ivankalilova - Здравей, Назмие!
02.04.2012 11:31
Благодаря, за тази красота!
И ако позволиш...... качвам си те в блогрола .
Искам да те помоля , ако имаш възможност и най -вече рецепта за ,,дупка -баклава'',моля те да я публикуваш!
С най-искренни сърдечни поздави и пожелания, за прекрасна седмица!:)))
цитирай
4. tutankhamon661 - exiliaiscooking
02.04.2012 20:27
Не знам дали ти казах, но заради теб и още няколко души като например Gwendoline, разширих блогрола ми в WordPress с нова секция - "Кулинарни".
Надявам се да ме храните добре, ха-ха!
цитирай
5. анонимен - Освен красива,
03.04.2012 09:19
изглежда мнооого вкусна ;)
цитирай
6. pontis - поача звучи много добре.
09.04.2012 11:44
солено и вкусно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 364057
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол