Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2012 13:52 - Бюрек бохча (bohca boregi)
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 9001 Коментари: 7 Гласове:
19

Последна промяна: 14.04.2012 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неохбодими продукти

за тестото:
 2 яйца
сок от половин лимон
1 кафяна чаша олио (всъщност малко по-малко, рецептата е с турска чаена чаша)
1 кафяна чаша вода
сол
брашно колкото поеме

За плънката:
500 гр кайма
2 малки глави лук
зехтин
магданоз
черен пипер
сол

image

Първо започваме с приготвянето на плънката. Слагаме малко зехтин в дъното на една тенджера и се запържва лука и каймата. Прибавя се малко магданоз накрая. 
За тестото първо се слагат всичките течни продукти в една голяма купа - яйца, вода, лимонов сок и олио. Прибавят се 2 кафяни лъжици сол и брашно колкото поеме. Омесва се тестото. 
Разделя се тестото на около 15 равни части. Оформят се малки топки, които по-късно се разточват с натурално нищесте(за подробности от типа на колко големи да са корите вижте видеото). Внимавайте и какво нишесте купувате, защото ни се е случвало да купим натурално нишесте и все пак  ястието да има аромат на ванилия. Ако нямате нишесте може и с брашно, разбира се, но с нишесте стават по-хрупкави.
Малко зехтин се разбърква с растително олио и с  тях се омазняват корите. След което се  сгъват във  формата на квадрат (като бохча). По 1 супена лъжица от плънката се слага на корите и се затварят във формата на триъгълник. 
Поставят се в предварително намазана тава и се пекат в предварително нагрята фурна.  Да ви е сладко. 






Тагове:   баница,   рецепта,   тесто,   бюрек,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitkaloto - Копнах си едно бюрече! Хубави са! ...
14.04.2012 14:11
Копнах си едно бюрече! Хубави са! Поздрави!
цитирай
2. анонимен - Правил съм нещо подобно,
14.04.2012 15:51
но тези ми изглеждат много апетитни. Ще изпробваме рецептата ;))
цитирай
3. tsanynka - Много изкушаващо изглежда!
14.04.2012 17:38
Пак си развалих диетата:)))
Поздрави!
цитирай
4. hristo27 - И аз искам едно парче. :)
15.04.2012 09:56
И аз искам едно парче. :)
цитирай
5. tinka123 - daite i na men mnogo vkusno izglejda
21.04.2012 09:52
daite i na men mnogo vkusno izglejda
цитирай
6. josarian - И това изглежда е доста вкусно:)
16.02.2014 17:54
Само искам да направя една вметка - добре е като пишем да не използваме разговорен език, в тази връзка - пише се лъжица от кафе а не "кафяна лъжица". Звучи ми като "туй чирвену думати кой гу мама разклати?". А и доста от младите българи вече незнаят какво е бохча, добре е да има дума-две в рецептата в тази посока. Иначе рецептите ги бива.
цитирай
7. tera - Сега виждам тази рецепта,
14.08.2017 15:09
доста трудоемка ми се вижда, но пък може и с готови кори да стане добре, знам ли?! :)

Но последният коментар направо е избил рибата! Господинът явно никога не е чел рецепти, защото там мерките така се дават - кафена чаша, чаена чаша, водна чаша, същото и за лъжица. Така че това не е раговорен език, а "рецептурен" език. Колкото до бохчата всеки може да пита чичо Гугъл. А ако кажа "вързоп" дали ще раберат младите българи, за какво иде реч... :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 362236
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол