Постинг
14.04.2012 13:52 -
Бюрек бохча (bohca boregi)
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 9001 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 14.04.2012 13:54
Прочетен: 9001 Коментари: 7 Гласове:
19
Последна промяна: 14.04.2012 13:54
Неохбодими продукти
за тестото:
2 яйца
сок от половин лимон
1 кафяна чаша олио (всъщност малко по-малко, рецептата е с турска чаена чаша)
1 кафяна чаша вода
сол
брашно колкото поеме
За плънката:
500 гр кайма
2 малки глави лук
зехтин
магданоз
черен пипер
сол
Първо започваме с приготвянето на плънката. Слагаме малко зехтин в дъното на една тенджера и се запържва лука и каймата. Прибавя се малко магданоз накрая.
За тестото първо се слагат всичките течни продукти в една голяма купа - яйца, вода, лимонов сок и олио. Прибавят се 2 кафяни лъжици сол и брашно колкото поеме. Омесва се тестото.
Разделя се тестото на около 15 равни части. Оформят се малки топки, които по-късно се разточват с натурално нищесте(за подробности от типа на колко големи да са корите вижте видеото). Внимавайте и какво нишесте купувате, защото ни се е случвало да купим натурално нишесте и все пак ястието да има аромат на ванилия. Ако нямате нишесте може и с брашно, разбира се, но с нишесте стават по-хрупкави.
Малко зехтин се разбърква с растително олио и с тях се омазняват корите. След което се сгъват във формата на квадрат (като бохча). По 1 супена лъжица от плънката се слага на корите и се затварят във формата на триъгълник.
Поставят се в предварително намазана тава и се пекат в предварително нагрята фурна. Да ви е сладко.
за тестото:
2 яйца
сок от половин лимон
1 кафяна чаша олио (всъщност малко по-малко, рецептата е с турска чаена чаша)
1 кафяна чаша вода
сол
брашно колкото поеме
За плънката:
500 гр кайма
2 малки глави лук
зехтин
магданоз
черен пипер
сол
Първо започваме с приготвянето на плънката. Слагаме малко зехтин в дъното на една тенджера и се запържва лука и каймата. Прибавя се малко магданоз накрая.
За тестото първо се слагат всичките течни продукти в една голяма купа - яйца, вода, лимонов сок и олио. Прибавят се 2 кафяни лъжици сол и брашно колкото поеме. Омесва се тестото.
Разделя се тестото на около 15 равни части. Оформят се малки топки, които по-късно се разточват с натурално нищесте(за подробности от типа на колко големи да са корите вижте видеото). Внимавайте и какво нишесте купувате, защото ни се е случвало да купим натурално нишесте и все пак ястието да има аромат на ванилия. Ако нямате нишесте може и с брашно, разбира се, но с нишесте стават по-хрупкави.
Малко зехтин се разбърква с растително олио и с тях се омазняват корите. След което се сгъват във формата на квадрат (като бохча). По 1 супена лъжица от плънката се слага на корите и се затварят във формата на триъгълник.
Поставят се в предварително намазана тава и се пекат в предварително нагрята фурна. Да ви е сладко.
1.
mitkaloto -
Копнах си едно бюрече! Хубави са! ...
14.04.2012 14:11
14.04.2012 14:11
Копнах си едно бюрече! Хубави са! Поздрави!
цитирай
2.
анонимен -
Правил съм нещо подобно,
14.04.2012 15:51
14.04.2012 15:51
но тези ми изглеждат много апетитни. Ще изпробваме рецептата ;))
цитирайПак си развалих диетата:)))
Поздрави!
цитирайПоздрави!
4.
hristo27 -
И аз искам едно парче. :)
15.04.2012 09:56
15.04.2012 09:56
И аз искам едно парче. :)
цитирайdaite i na men mnogo vkusno izglejda
цитирайСамо искам да направя една вметка - добре е като пишем да не използваме разговорен език, в тази връзка - пише се лъжица от кафе а не "кафяна лъжица". Звучи ми като "туй чирвену думати кой гу мама разклати?". А и доста от младите българи вече незнаят какво е бохча, добре е да има дума-две в рецептата в тази посока. Иначе рецептите ги бива.
цитирайдоста трудоемка ми се вижда, но пък може и с готови кори да стане добре, знам ли?! :)
Но последният коментар направо е избил рибата! Господинът явно никога не е чел рецепти, защото там мерките така се дават - кафена чаша, чаена чаша, водна чаша, същото и за лъжица. Така че това не е раговорен език, а "рецептурен" език. Колкото до бохчата всеки може да пита чичо Гугъл. А ако кажа "вързоп" дали ще раберат младите българи, за какво иде реч... :)))
цитирайНо последният коментар направо е избил рибата! Господинът явно никога не е чел рецепти, защото там мерките така се дават - кафена чаша, чаена чаша, водна чаша, същото и за лъжица. Така че това не е раговорен език, а "рецептурен" език. Колкото до бохчата всеки може да пита чичо Гугъл. А ако кажа "вързоп" дали ще раберат младите българи, за какво иде реч... :)))
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол