Постинг
15.01.2014 21:51 -
Меденките на мама
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 9839 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 16.01.2014 09:31
Прочетен: 9839 Коментари: 5 Гласове:
33
Последна промяна: 16.01.2014 09:31
Рецептата за меденки е от книгата с рецепти на мама и е много стара и толкова вкусна.
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша олио (70 милилитра)
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици мед
1 супена лъжица сода (погасена с 1 супена лъжица оцет)
Канела
Брашно колкото поеме
Разбъркайте всички продукти предварително и прибавете брашно, докато се получи не много твърдо и лепкаво тесто. Оформете продълговати бисквити. Доста трудна задача е да се оформят еднакво големи и симетрични, а това е необходимо, защото по-късно ще бъдат слепвани.
Курабиите се пекат на 180 градуса предварително нагрята фурна.
След което се слепват по две с мармалад. Оставя се за няколко часа (дори и една вечер) за да се стегнат и след това се украсяват с шоколад и смлени орехи.
За повече подробности видеото по-долу.
Yummy.
цитирайТези сладки са ми познати под името "жълъдчета" заради формата, която се постига с чаена лъжичка. Пак се слепват с мармалад, топят се откъм широката страна в шоколада и смлените орехи и ето ти...жълъдчета! ;)
цитирайПривлекателни са
цитирайНо какъв е смисъла да слагаме мед след като при термична обработка витамините се губят и остава само захарта . Май трябва да си добавите знания по някои неща .
цитирайако ще използваме мед заради хубавите му качества няма да го правим на курабии, а ще го ядем директно. Рецептата е от преди повече от 20 години и я извадих от дебелата готварска книга на мама, която я прави ценна.
Какъв точно е проблема ти? можеш ли да бъдеш директна?
цитирайКакъв точно е проблема ти? можеш ли да бъдеш директна?
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол