Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 21:51 - Меденките на мама
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 9839 Коментари: 5 Гласове:
33

Последна промяна: 16.01.2014 09:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

 Рецептата за меденки е от книгата с рецепти на мама и е много стара и толкова вкусна.

Необходими продукти:

2 яйца

1 чаена чаша олио (70 милилитра)

1 чаена чаша захар

4 супени лъжици мед

1 супена лъжица сода (погасена с 1 супена лъжица оцет)

Канела

Брашно колкото поеме

 

Разбъркайте всички продукти предварително и прибавете брашно, докато се получи не много твърдо и лепкаво тесто. Оформете продълговати бисквити. Доста трудна задача е да се оформят еднакво големи и симетрични, а това е необходимо, защото по-късно ще бъдат слепвани.

Курабиите се пекат на 180 градуса предварително нагрята фурна.

След което се слепват по две  с мармалад. Оставя се за няколко часа (дори и една вечер) за да се стегнат и след това се украсяват с шоколад и смлени орехи.

За повече подробности видеото по-долу.

За повече рецепти можете да харесате фейсбук страницата на адрес: 
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland







Тагове:   рецепта,   меденки,   курабии,


Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sorrowfulwolf - =)
16.01.2014 02:35
Yummy.
цитирай
2. diamant1965 - Жълъдчета!
16.01.2014 18:28
Тези сладки са ми познати под името "жълъдчета" заради формата, която се постига с чаена лъжичка. Пак се слепват с мармалад, топят се откъм широката страна в шоколада и смлените орехи и ето ти...жълъдчета! ;)
цитирай
3. zaw12929 - Привлекателни са
20.01.2014 14:44
Привлекателни са
цитирай
4. janabel - Най - много ги обичам !
03.02.2014 11:30
Но какъв е смисъла да слагаме мед след като при термична обработка витамините се губят и остава само захарта . Май трябва да си добавите знания по някои неща .

цитирай
5. exiliaiscooking - janabel
09.02.2014 23:36
ако ще използваме мед заради хубавите му качества няма да го правим на курабии, а ще го ядем директно. Рецептата е от преди повече от 20 години и я извадих от дебелата готварска книга на мама, която я прави ценна.

Какъв точно е проблема ти? можеш ли да бъдеш директна?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 359910
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол