Постинг
18.01.2014 11:39 -
Кюфтета от червена леща
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 3769 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 18.01.2014 16:10
Прочетен: 3769 Коментари: 5 Гласове:
28
Последна промяна: 18.01.2014 16:10
1 чаша червена леща
1.5 чаши булгур (по-дребен)
1 глава лук
магданоз
1 кафяна чаша олио
2 пресни лука
2 супени лъжици лютеница
сoл
кимион
червен пипер
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте лещатата и булгура. След това първо сварете червената леща, докато омекне в повечко вода. Отнемете булгура от огъня, след като лещата вече е сварена прибавете булгура и оставете да попие останалата вода със затворен капак. Наежете лука на дребно и го изпържете в растително олио. Прибавете лютеницата. След това отнемете от огъня и прибавете лещатата заедно с булгура. Прибавете магданоза, зеления лук и подправките и оформете кюфтенца. При мен не се получава много гъста консистенцията и оформих кръгчетата с лъжица за сладолед.
ЮНСКА РЕЦЕПТА
Юлия роди дъщерята на Боби Цанков Alexan...
Коцето се смее, Райна реве Кеворк К. Зад...
Юлия роди дъщерята на Боби Цанков Alexan...
Коцето се смее, Райна реве Кеворк К. Зад...
1.
анонимен -
И постните кюфтета....
18.01.2014 19:24
18.01.2014 19:24
И постните кюфтета
са чудесни мезета.
Вървят с вино и ракия,
от сутрин до икиндия /около 16 часа/ :)))))
цитирайса чудесни мезета.
Вървят с вино и ракия,
от сутрин до икиндия /около 16 часа/ :)))))
Какво е спояващото ? Така ще се разпаднат.
Предлагам чия, за спойка, ако знаете какво е това.
цитирайПредлагам чия, за спойка, ако знаете какво е това.
Ще пробвам
цитирайБулгура трябва да стяга лещата. Това е идеята.
цитирайЕто моята грешка, не оставих булгура достатъчно дълго да омекне...затова не ми се слепнаха както трябва...
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол