Необходими продукти:
1 пакет макарони
1 домат
2 бр. моркови
2 бр. Пипер
1 лук
200 гр гъби
150 гр спанак
Олио
Сол
Чер пипер
За соса:
400 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
1 с.л. олио
2 с.л. масло
сол
Настърган кашкавал за отгоре
Начин на приготвяне:
Първо се пържат зеленчуците, като се почват от лука и морковите. Като се поопържат се прибавят чушките, по-късно гъбите, и най-накрая доматите и спанака. Като се задуши спанака се отнема от огъня.
След това се приготвя бешамелов сос като се изпържват 2 с.л. брашно с толкова олио и масло. След като брашното се изпържи и започне да мирише като изпържено се прибавя студено мляко и се разбърква докато се сгъсти.
Сварените макарони, зеленчуците и бешамеловия сос се смесва в тава и се наръсва с настръган кашкавал и се пече на предварително нагрята фурна.
Гледайте видеото за повече информация.
Можете да ни харесате фейсбук страницата на адрес :
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland