Прочетен: 4446 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 06.11.2016 12:25
Необходими продукти:
1 кубче мая
2 яйца
1 килограм брашно
1 кафяна чаша мляко
1 кафяна чаша кисело мляко
1 кафяна чаша вода
1 кафяна чаша олио
1 чаена лъжица захар
2 чаени лъжици сол
3 супени лъжици оцет
1 бурканче маслинена паста (135 грама е във видеото, но тестото преспокойно може да понесе и повече)
Начин на приготвяне:
Започва се омесването на тестото като се разбиват яйцата и се прибавя вода, олио, прясно мляко, кисело мляко, захар, сол. След като всичко се смеси добре прибавете маята за хляб. Във видеото маята изглежда доста течна, защото е размразена от фризера.
След като маята е смесена се прибавят 3 супени лъжици оцет. След което лека полека започвате да прибавяте брашно, докато получите хубаво тесто за питки.
След това тестото се разточва и се намазва с маслинената паста. Увива се на рола и се реже и се нарежда на тавата изправени, така че охлювите да са от горната страна на тавата.
Намазват се с жълтък и се поръсват със сусам и чоролту.
Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес:
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts
Гледайте видеото по-долу за по-подробна информация.
Браво, скъпа!
Можеш и сама да си направиш маслинената паста с блендер. Става дори по-вкусно.