Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2014 17:15 - Баница с леща
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 7231 Коментари: 11 Гласове:
29

Последна промяна: 06.11.2016 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ако ме попитате каква е любимата ми баница – със сигурност няма да Ви кажа друга. Баницата с леща ми е най-любима. Независимо от това дали е направена с готови кори или с тесто.

Предлагам Ви по-лесния вариант – този с готовите кори

 image

Съставки:

точени кори

 

  Плънката:

лук

кайма

леща

магданоз

сол и черен пипер

 

За да намокрите точените кори:

мляко

олио

 

За заливката:

Киселото мляко

мляко

олио

яйце

 

Начин на приготвяне:

 

Първи сварете лещата.

На отделен тиган изпържете каймата  с малко олио. Прибавете нарязания лук.  Като се позапържи лука прибавете каймата и изпържете.  Прибавете сол и подправки. След като в сготвено, прибавете лещата и разбъркайе добре.
Намажете тавата за баница. И започнете навиването на баницата.

На една паница разбъркахме мляко и олио, с което леко намазваме корите, както е показано на видеото. Сложете от плънката като разпръствате по тестото. След което го навийте а руло. Полученото руло навийте като охлюв и наредете на тавата. Оставете баницата да почине така около 15 минути след което пригответе заливка от яйце, килело мялко, мляко и олио с което леко ги намажете за да не загорят.
Отгоре можете да поръсите с чоролту или сусам. Ние предпочетохме сусам.

Печете на предварително нагрята фурна на 180 градуса.

Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес: 
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts

За повече информация гледайте прикаченото видео J

 

 






Гласувай:
29



1. kasnaprolet9999 - Добре изглежда, но не си дала кол...
15.02.2014 17:52
Добре изглежда, но не си дала количествата на продуктите и трябва да ги правя на око. Обичам да експериментирам, така че няма да ми е трудно, но някак не е перфектно като рецепта. Имаш и технологична грешка с изпържването на каймата.
цитирай
2. exiliaiscooking - Благодаря за коментара
15.02.2014 18:08
Количествата не ги давам, защото беше нещо като опит. А относно дали изпържването на каймата има технологическа грешка няма да споря.
цитирай
3. shining - Това трябва непременно да се пробва :)
15.02.2014 20:00
Не знам защо,но се заинтригувах,такова нещо не съм ял,но щом е любима на майстор-готвача,сигурно има защо :)))
Ще споделя опит след опитването :)
Поздрави!
цитирай
4. vishnichka - Никога не съм опитвала баница с леща,
15.02.2014 20:32
благодаря за рецептата. Ще я пробвам и аз...
Поздрави!:)
цитирай
5. estirbg - Интересна и нестандартна идея пак си ни поднесла - падам си по баниците. :))
15.02.2014 20:41
Ако елиминирам животинската кайма и използвам соева дали ще се получи?
Поздрави и от мен!
цитирай
6. exiliaiscooking - :)
15.02.2014 22:00
shining - много благодаря. Надявам се да ти хареса!

Vishnichka - Моля да споделиш дали ти допада резултата. Поздрави!

estirbg - Може и само с леща примерно?
цитирай
7. vandela007 - Поздравления!
15.02.2014 22:24
И аз ще пробвам...
цитирай
8. cudo - prekrasno!
16.02.2014 07:40
Ще се опита. Днес ще пробвамда направя ... :)
цитирай
9. makont - Страхотно звучи.
16.02.2014 08:20
Като истински телец, ме заинтригува и запретвам ръкави. Няма проблем, че не са точните количества. Обожавам импровизациите. Усмивки и благодаря за хубавите рецепти.
цитирай
10. анонимен - Преди мнооого години
16.02.2014 16:34
мойта баба правеше баница със спанак по самоковски. Специално за мен допичаше едно парче, тъй като и до сега обичам по-препечени неща /слава Богу зъбите все още са здрави и стоят в устата ми ... :)/.
За съжаление така и не взех рецептата, поради "студентски ангажименти".
Ще пробваме горната рецепта. Предполагам, че корите трябва да са малсо по-дебели.
Да ни е сладко ... :))))
цитирай
11. janabel - Обожавам баница със спанак .
22.02.2014 14:59
Лещата сварена ли е ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 359905
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол