Прочетен: 7231 Коментари: 11 Гласове:
Последна промяна: 06.11.2016 12:25
Предлагам Ви по-лесния вариант – този с готовите кори
Съставки:
точени кори
Плънката:
лук
кайма
леща
магданоз
сол и черен пипер
За да намокрите точените кори:
мляко
олио
За заливката:
Киселото мляко
мляко
олио
яйце
Начин на приготвяне:
Първи сварете лещата.
На отделен тиган изпържете каймата с малко олио. Прибавете нарязания лук. Като се позапържи лука прибавете каймата и изпържете. Прибавете сол и подправки. След като в сготвено, прибавете лещата и разбъркайе добре.
Намажете тавата за баница. И започнете навиването на баницата.
На една паница разбъркахме мляко и олио, с което леко намазваме корите, както е показано на видеото. Сложете от плънката като разпръствате по тестото. След което го навийте а руло. Полученото руло навийте като охлюв и наредете на тавата. Оставете баницата да почине така около 15 минути след което пригответе заливка от яйце, килело мялко, мляко и олио с което леко ги намажете за да не загорят.
Отгоре можете да поръсите с чоролту или сусам. Ние предпочетохме сусам.
Печете на предварително нагрята фурна на 180 градуса.
Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес:
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts
За повече информация гледайте прикаченото видео J
В памет (in memoriam) на Румен Първанов
Чудодейният спасител
Ще споделя опит след опитването :)
Поздрави!
15.02.2014 20:32
Поздрави!:)
15.02.2014 20:41
Поздрави и от мен!
Vishnichka - Моля да споделиш дали ти допада резултата. Поздрави!
estirbg - Може и само с леща примерно?
16.02.2014 16:34
За съжаление така и не взех рецептата, поради "студентски ангажименти".
Ще пробваме горната рецепта. Предполагам, че корите трябва да са малсо по-дебели.
Да ни е сладко ... :))))