Постинг
02.11.2016 13:29 -
Кисел от конфитюр от дюли и сок от трънки
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.11.2016 12:22
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 06.11.2016 12:22
Киселът едва ли е любимият десерт на повечето от Вас, но аз от малка много го обичам и често се приготвяше в дома ни първо от баба, а после и от майка ми.
Ровейки с майка в килера открихме един буркан сладко от дюли, който в последствие се оказа подарен от стринка Кадрие.
Решихме да направим кисела с него, но пък нали се казва кисел, трябваше и да има нещо, което да го прави кисел, прибавихме и сироп от трънки. Държа да отбележа, че сиропа е приготвен със соковарка и освен, че е малко кисел има и леко стипчив вкус, който в кисела изобщо не се усещаше.
И сега рецептата:
200 грама конфитюр от Дюли
3 пакетчета натурално нишесте (общо 180 грама)
около 1600 милилитра вода
200 милилитра сироп от трънки
Начин на приготвяне:
Сладкото от дюли е малко твърдичко, затова най-напред го сварихме с около 200 мл вода докато омекне. Добавихме останалата вода и сроп от трънки и изчакахме докато се загрее. В същото време разтворихме нишестотето в около 200 милилитра вода и след като тенджерата с дюлите са загрели добавихме нишестето с непрекъснато бъркане за да не се получат бучки. След това за около 5-10 минути бъркахме докато се сгъсти сместа и отнехме от огъня. Разпределихме на купички и украсихме с млени орехи.
Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес:
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts
Ровейки с майка в килера открихме един буркан сладко от дюли, който в последствие се оказа подарен от стринка Кадрие.
Решихме да направим кисела с него, но пък нали се казва кисел, трябваше и да има нещо, което да го прави кисел, прибавихме и сироп от трънки. Държа да отбележа, че сиропа е приготвен със соковарка и освен, че е малко кисел има и леко стипчив вкус, който в кисела изобщо не се усещаше.
И сега рецептата:
200 грама конфитюр от Дюли
3 пакетчета натурално нишесте (общо 180 грама)
около 1600 милилитра вода
200 милилитра сироп от трънки
Начин на приготвяне:
Сладкото от дюли е малко твърдичко, затова най-напред го сварихме с около 200 мл вода докато омекне. Добавихме останалата вода и сроп от трънки и изчакахме докато се загрее. В същото време разтворихме нишестотето в около 200 милилитра вода и след като тенджерата с дюлите са загрели добавихме нишестето с непрекъснато бъркане за да не се получат бучки. След това за около 5-10 минути бъркахме докато се сгъсти сместа и отнехме от огъня. Разпределихме на купички и украсихме с млени орехи.
Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес:
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол