Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2016 13:29 - Кисел от конфитюр от дюли и сок от трънки
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.11.2016 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Киселът едва ли е любимият десерт на повечето от Вас, но аз от малка много го обичам и често се приготвяше в дома ни първо от баба, а после и от майка ми. 
Ровейки с майка в килера открихме един буркан сладко от дюли, който в последствие се оказа подарен от стринка Кадрие. 
Решихме да направим кисела с него, но пък нали се казва кисел, трябваше и да има нещо, което да го прави кисел, прибавихме и сироп от трънки. Държа да отбележа, че сиропа е приготвен със соковарка и освен, че е малко кисел има и леко стипчив вкус, който в кисела изобщо не се усещаше. 

image

И сега рецептата:

200 грама конфитюр от Дюли
3 пакетчета натурално нишесте (общо 180 грама)
около 1600 милилитра вода
200 милилитра сироп от трънки

Начин на приготвяне:

Сладкото от дюли е малко твърдичко, затова най-напред го сварихме с около 200 мл вода докато омекне. Добавихме останалата вода и сроп от трънки и изчакахме докато се загрее. В същото време разтворихме нишестотето в около 200 милилитра вода и след като тенджерата с дюлите са загрели добавихме нишестето с непрекъснато бъркане за да не се получат бучки. След това за около 5-10 минути бъркахме докато се сгъсти сместа и отнехме от огъня. Разпределихме на купички и украсихме с млени орехи. 
Харесайте Фейсбук страницата ни на адрес: 
https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/?fref=ts



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 363867
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол