Постинг
27.12.2016 16:03 -
"мраморен" кекс
Необходими продукти:
1 в.ч. захар
4 яйца
1 в.ч. олио
1 в.ч. мляко
2 в.ч. брашно
ванилия
бакпулвер
2 с.л. какао
2-3 с.л. прясно мляко (към какаовата смес)
Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя олиото и ваниловата есенция. Прибавя се прясното мляко. След това се разбъркват брашното и бакпулвера и с помощта на лъжица се започва прибавянето към разбитите яйца. В същото време миксера работи. След това сместа се разделя на 2 равни части и се прибавят 2 с.л. какао към едната половина и се прибавя малко прясно мляко за да може да се разводни консистенцията на какаовата смес до същата с бялата смес.
С помощта на лъжица се слага по 1 лъжица от бялата в средата на тавата и след това се прибавя точно в средата и какаовата смес. Повтаря се до изчерпване на тестото и се пече на 170 градуса.
Във видеото, което приготвих по-долу можете да разгледате как се е получило.
1 в.ч. захар
4 яйца
1 в.ч. олио
1 в.ч. мляко
2 в.ч. брашно
ванилия
бакпулвер
2 с.л. какао
2-3 с.л. прясно мляко (към какаовата смес)
Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя олиото и ваниловата есенция. Прибавя се прясното мляко. След това се разбъркват брашното и бакпулвера и с помощта на лъжица се започва прибавянето към разбитите яйца. В същото време миксера работи. След това сместа се разделя на 2 равни части и се прибавят 2 с.л. какао към едната половина и се прибавя малко прясно мляко за да може да се разводни консистенцията на какаовата смес до същата с бялата смес.
С помощта на лъжица се слага по 1 лъжица от бялата в средата на тавата и след това се прибавя точно в средата и какаовата смес. Повтаря се до изчерпване на тестото и се пече на 170 градуса.
Във видеото, което приготвих по-долу можете да разгледате как се е получило.
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол