Постинг
10.12.2017 13:03 -
Кексчета с шоколадов чипс
Здравейте приятели!
Днес рецептата е изключително лесна и не изисква никакви готварски умения. Така, че и неготвачите могат със смелост да я опитат.
Тук искам да вметна, че за правенето на кекс миксера не е задължителен, с една бъркалка и немного бъркане пак може да получите много добър резултат. Не е задължително всички захарни кристалчета да са се разтворили в сместа. Това понякога довежда и до прекаленото разбиване на яйцата, така че го избягвайте!
Необходими продукти:
2 яйца
чаша захар
полочин чаша мляко
половин чаша олио
2 чаши брашно
ванилия
бакпулвер*
шоколадов чипс
*Препоръчвам да използвате полочин пакет бакпулвер, особено ако ползвате някоя българска марка, защото иначе може да ви намирисва на бакпулвер опечения кекс. С показаната марка във видеото можете и цял пакет да използвате и да нямате проблем.
За повече подробности относно приготването можете да изгледате видеото по-долу. Ако искате да получавате известия за новите рецепти моля да се абонирате за канала в Ютюб.
Днес рецептата е изключително лесна и не изисква никакви готварски умения. Така, че и неготвачите могат със смелост да я опитат.
Тук искам да вметна, че за правенето на кекс миксера не е задължителен, с една бъркалка и немного бъркане пак може да получите много добър резултат. Не е задължително всички захарни кристалчета да са се разтворили в сместа. Това понякога довежда и до прекаленото разбиване на яйцата, така че го избягвайте!
Необходими продукти:
2 яйца
чаша захар
полочин чаша мляко
половин чаша олио
2 чаши брашно
ванилия
бакпулвер*
шоколадов чипс
*Препоръчвам да използвате полочин пакет бакпулвер, особено ако ползвате някоя българска марка, защото иначе може да ви намирисва на бакпулвер опечения кекс. С показаната марка във видеото можете и цял пакет да използвате и да нямате проблем.
За повече подробности относно приготването можете да изгледате видеото по-долу. Ако искате да получавате известия за новите рецепти моля да се абонирате за канала в Ютюб.
Великата Европа и малкият кратунко
Европрокуратура вече разследва закупуван...
Очевидно е, че имената Тартария и Българ...
Европрокуратура вече разследва закупуван...
Очевидно е, че имената Тартария и Българ...
По принцип за сладкишите има ли значение дали се бърка, или се разбива сместа?...
цитирайВкусотийка!
цитирайзависи какво разбиваш. ако трябва да правиш пандишпан трябва да имаш много добре разбит белтък.
Но за този тип кексчета не е нужно да се разбива. С малко бъркане ще се получат.
цитирайНо за този тип кексчета не е нужно да се разбива. С малко бъркане ще се получат.
Много вкусни неща предлагаш.
Поздрави!
цитирайПоздрави!
Много се радвам че ти допадат ;)
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол