Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2017 14:37 - Спанак с ориз и булгур
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 1588 Коментари: 15 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте приятели!

Днес предлагаме една съвсем постна и много вкусна рецепта за приготвяне на спанак.
По същата рецепта баба ми готвеше и лапад.

Желателно е да се сервира с кисело мляко с намачкан чесън. но и без кисело мляко ще е много вкусно.
А и е използвано краве масло - можете да го замените с олио.

Необходими продукти:

Голяма купа спанак
половин ч.ч. ориз
половин ч.ч. булгур
морков
лук
краве масло (олио)

За соса : кисело мляко, чесън и сол.

Можете да разгледате как се приготвя на видеото по-долу. 
За повече рецепти и идеи можете да се абонирате към канала ни в Ютюб и ще получавате известия за всяко ново видео.

Да ви е вкусно!




Гласувай:
16
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - С бахур не
16.12.2017 18:49
става ли?
цитирай
2. exiliaiscooking - apostapostoloff
16.12.2017 20:06
С каквото поискаш :)
цитирай
3. lexparsy - Страхотна рецепта.. ще я пробвам малко променена...
17.12.2017 03:53
Защо ли да я променям!?
Защото май трябва да знаем че всички сурови ядки (и за булгура иде дума) не се усвояват от организма правилно... Те са полезни когато се доведат до състояние на покълване или ферментация... Как става ли... ми четете, или питайте старите... (май radostinalassa беше писала за това)
Та само това ми е забележката...
И благодаря че мога да споделя, както и ти тази рецепта....

П.П. Защо благодаря ли...Защото на Топ постинга сме ограничени да коментираме "Цитираната ни безполезна Статистика"... Явно автора си се помпа да си се слуша сам...:-()()()
цитирай
4. lexparsy - За да не ми отидат зеленчуковите мисли на халос...
17.12.2017 04:09
Ще бъда нахален с твое позволение, да споделя нежелано от Топ блогъра...
за "Доматът е плод, а не зеленчук" Та...
Всички би трябвало да знаем че плода е полезен за милото ни тяло там и където и когато е расъл. На мене ми е интересно в България каква е класацията на плодо-зеленчуците, които може да хапнем в естествения им вид, там, където и когато...
От написаните, бих заложил на ябълките...
Аааа. сетих се много хора не знаят какви натравяния може "Естествено да получите" ако хапнете Грейпфрута в неправилно съчетание на други храни... ужас...
А освен това, дали децата консуматори знаят че повечето от зеленилки и гранулки идват от Америките.... даже и Цар Домат... Той е култивиран в Европа... а бил един такъв мънечък... като голяма горска ягода:-)...като тези за онази салата...дето са скъпи..
И тутуна даже дето е "проклятието на индианците", те не са го пушили така като нас бееее, че рак да хващаме Вменено от надписаните ни и за радост на Докторите болести... добре че няма емотикони :-)))
цитирай
5. exiliaiscooking - . lexparsy
17.12.2017 08:35
не знам защо смяташ булгура за ядка.
Навремето понеже баба ми правеше аз знам добре как се прави.

Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.

И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.

Идеята е, че не е сурово :)
цитирай
6. lexparsy - Благодаря за отговора...Грешката ми е Lapsus Lingva :-)
17.12.2017 10:10
exiliaiscooking написа:

...
Вареше жито в един голям казан и миришеше адски вкусно. След което житото се изцеждаше от водата и се стилаше на слънце да съхне.
И вече пожелание някои консумират булгура цял, както е сварен, други го мелят на по-дребно.
Идеята е, че не е сурово :)

Имах предвид но само ядки но и зърнени култури...
Затова и Хляба е изкуство да се приготвя правилно даже когато е от смляно брашно...
Виж това... варене, пържене печене... си е цяло изкуство да го приложиш към един продукт...
Но продължавам да твърдя че най полезни са и ядките и зърнените култури когато ги Узреем за да ги ядем естествено...даже ако забравим че Прометей е измисли Огъня :-)
цитирай
7. radostinalassa - Аз мисля
17.12.2017 10:26
Че винаги трябва да се готви само с пречистено краве масло / гхи /, сланина / в случая не е подходяща / и може с кокосово масло. Даже не дават със зехтин, да не говорим за олио.
Спанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.
цитирай
8. exiliaiscooking - lexparsy
17.12.2017 10:36
нямам нищо против хората да ядат и камъни ако искат, освен сурови храни. Аз пък си оставам подръжничка на традиционните методи, които съм научила от майка си и баба си и не виждам ищо лошо в това.
цитирай
9. exiliaiscooking - radostinalassa
17.12.2017 10:37
благодаря за специализирана информацията и ценните съвети.
Хубав ден!
цитирай
10. radostinalassa - Трябва нещо да ядем
17.12.2017 10:52
Но когато ни налегнат болести, най - умно е храната да ни е лекарството.
Може да ядете всичко, но след това трябва да поправите грешката си.
цитирай
11. lexparsy - Просто подсещам Радостина
17.12.2017 11:26
radostinalassa написа:
Че винаги трябва да се готви само с пречистено краве масло / гхи /, сланина / в случая не е подходяща / и може с кокосово масло. Даже не дават със зехтин, да не говорим за олио.
Спанак и лапад не се препоръчват сготвени / а само сурови / , защото се образува оксалова киселина, която " закислява" организма ни.Тя естествено веднага се обезврежда за сметка на ценните ни микроелементи и се образуват оксалатите, които са най - твърдите , неразбиващи се камъни.
Всички знаем , че бобовите трябва да се накисват за доста време и да се хвърля водата.В нея се отделя фитиновата киселина, която в червата ни се обезврежда с цената на загуба пак на ценнит ни микроелементи. И след това пием с шепи магнезий и не дай си боже да ни изпишат калций.


За пърженето с тези мазнини... знам че може да обясни повече отмене... Но примерно някои домакини се правят на оригинални като искат да изпържат нещо в скъпия зетин, който са купили за мъжа си....
Обясни им Моля...
цитирай
12. radostinalassa - Може да се пържи
17.12.2017 11:54
Само с полиненаситени животински мазнини като горните. Ако използвате растителни / без кокосово масло / се образуват канцерогенни вещества.
Но момичето е младо и може да яде всичко. Аз си мислех кой знае защо , че постът е на някой стар чревоугодник . За да бъда извинена ще грасувам за нея. И моята дъщеря не се вслушва много в съветите ми.
цитирай
13. milady - неее, зехтин не се пържи, моля те..как ги снасяш само, лексе
17.12.2017 12:04
За пърженето с тези мазнини... знам че може да обясни повече отмене... Но примерно някои домакини се правят на оригинални като искат да изпържат нещо в скъпия зетин, който са купили за мъжа си....
Обясни им Моля...
цитирай
14. apostapostoloff - Гарнитурата непременно трябва да е
17.12.2017 13:36
познатата вълча салата- тънко нарязани и омешани луканка, кайзер пастърма, филе Елена и суджук. Без тази гарнитура ще си ходиш гладен.
цитирай
15. zimna - Днес ми се прияде точно това
30.12.2017 14:09
След малко ще го сготвя за вечеря.
Благодаря за хубавата идея.
Ще включа тази рецепта в менюто и за по-нататък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 193638
Постинги: 61
Коментари: 205
Гласове: 1950
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол