Постинг
28.04.2012 16:02 -
Мантъ
За тестото:
4 чаши брашно
1 кафяна чаша вода
1 яйце
2 кафяни лъжици сол
За плънката :
половин лук
300 грама кайма
малко магданоз
сол
черен пипер
Първо се омесва тестото, което може да ви се стори много малко, но това което се получава като резултат преспокойно може да нахрани 4 човека, а в нашия случай даже бяха 5.
Та за тестото първо се слага брашното в една голяма купа, после се слага яйцето, малко се разбърква и се добавя водата и солта и се омесва добре. Трябва да се получи по-твърдичко тесто.
След което се оставя да почине за няколко часа. В нашия случай почива едва 5 минути, защото нямахме повече време :)
През което време приготвихме плънката. Нарязания на ситно лук се омесва с каймата, магданоза и със сол и черен пипер.
След което починалото тесто се разточва достатъчно тънко, както е показано на видеото. Реже се на малки квадратчета.
Поставя се по мъничко от плънката, така че да има за всички. След това се затварят с техниката, която е показана на видеото най-долу.
Вари се във вряла вода, както се правят макарони, и трябва да сте затворили мантъто достатъчно добре, че каймата да не излезе.
Прави се сос от кисео мляко и чесън. Като за отгоре се запържва малко лютеница (домашен кетчуп би било добре също) с олио.
Да ви е сладко и калорично :Р.
И да не забравите да ми изгледате видеото
4 чаши брашно
1 кафяна чаша вода
1 яйце
2 кафяни лъжици сол
За плънката :
половин лук
300 грама кайма
малко магданоз
сол
черен пипер
Първо се омесва тестото, което може да ви се стори много малко, но това което се получава като резултат преспокойно може да нахрани 4 човека, а в нашия случай даже бяха 5.
Та за тестото първо се слага брашното в една голяма купа, после се слага яйцето, малко се разбърква и се добавя водата и солта и се омесва добре. Трябва да се получи по-твърдичко тесто.
След което се оставя да почине за няколко часа. В нашия случай почива едва 5 минути, защото нямахме повече време :)
През което време приготвихме плънката. Нарязания на ситно лук се омесва с каймата, магданоза и със сол и черен пипер.
След което починалото тесто се разточва достатъчно тънко, както е показано на видеото. Реже се на малки квадратчета.
Поставя се по мъничко от плънката, така че да има за всички. След това се затварят с техниката, която е показана на видеото най-долу.
Вари се във вряла вода, както се правят макарони, и трябва да сте затворили мантъто достатъчно добре, че каймата да не излезе.
Прави се сос от кисео мляко и чесън. Като за отгоре се запържва малко лютеница (домашен кетчуп би било добре също) с олио.
Да ви е сладко и калорично :Р.
И да не забравите да ми изгледате видеото
Това изглежда много вкусно, а и е икономично, което също е важно! :) Абе Екси, направо ще се ошопарим с тези твои вкусотии, да знаеш! :))))))) Показвай и малко фитнес във видеото накрая, че то само с ядене...;)))) Шегичкаааа... :)
Поздравче!
цитирайПоздравче!
2.
hristo27 -
Вероятно е много вкусно? Ще про...
28.04.2012 20:05
28.04.2012 20:05
Вероятно е много вкусно?
Ще пробвам.
цитирайЩе пробвам.
Дай едно насам!
цитирайно пък вероятно си заслужава труда... :)
цитирай
5.
mitkaloto -
Две пърченца мен. Благодаря ти!...
29.04.2012 13:51
29.04.2012 13:51
Две пърченца мен.Благодаря ти!Приятев ден!
цитирайНе съм опитвала подобно нещо,но ще пробвам-изглежда страшно апетитно!
Благодаря!
цитирайБлагодаря!
1. diamant1965 - щом аз все още съм сравнително слаба (разбирай доста слаба), значи проблема не е в рецептите а във вашите навици на хранене :Р
2. hristo27 - ще се радвам ако пробваш :) да ти е сладко
3. gocho52 - направи си :Р
4. henzelski - не е сложно, просто малко дълго се приготвя :)
5. mitkaloto - сигурен ли си че ше ти стигнат 2 парченца?
6. tsanynka - Да ти е вкусно и на теб :)
цитирай2. hristo27 - ще се радвам ако пробваш :) да ти е сладко
3. gocho52 - направи си :Р
4. henzelski - не е сложно, просто малко дълго се приготвя :)
5. mitkaloto - сигурен ли си че ше ти стигнат 2 парченца?
6. tsanynka - Да ти е вкусно и на теб :)
... !
цитирайПо нашия край казваме, че тестото се оставя да втаса или узрее, а не да почива - защото думите "починало тесто" звучат някак си твърде тъжно и тежко!
Но пък гозбата ти наистина изглежда много симпатично и чудно вкусна :)
Изобщо изкушаваш ме при първа възможност да се пробвам да приготвя някоя от твоите вкусотии :) - пък дано се справя :)
цитирайНо пък гозбата ти наистина изглежда много симпатично и чудно вкусна :)
Изобщо изкушаваш ме при първа възможност да се пробвам да приготвя някоя от твоите вкусотии :) - пък дано се справя :)
а дали лесно стават?
цитирай8. pontis - благодаря ти :)
9. goran - привет скъпи ми Горан,
Всъщност наистина не знам дали е правилно да се изразявам по този начин, но имам бледия спомен че съм го чела и на български така. А и ако си гледал внимателно рецептата или чел, както и да е, сигурно си забелязал че няма сода, мая, бакпулвер, така че няма как да втаса. А моите вкусотии са прости. Щом аз с моя незначителен опит в кухнята се справям отлично предполагам и ти ще се справиш.
10. bven - ако трябва да бъда честна, не обръщай внимание какво казах на Горан, тестото е трудничко, защото трябва да е по-твърдо и по трудно се меси. Другото е просто.
цитирай9. goran - привет скъпи ми Горан,
Всъщност наистина не знам дали е правилно да се изразявам по този начин, но имам бледия спомен че съм го чела и на български така. А и ако си гледал внимателно рецептата или чел, както и да е, сигурно си забелязал че няма сода, мая, бакпулвер, така че няма как да втаса. А моите вкусотии са прости. Щом аз с моя незначителен опит в кухнята се справям отлично предполагам и ти ще се справиш.
10. bven - ако трябва да бъда честна, не обръщай внимание какво казах на Горан, тестото е трудничко, защото трябва да е по-твърдо и по трудно се меси. Другото е просто.
Подвеждаш ме, че рецептата е много лесна, да я подхвана пък после да му мисля! - голяма хитруша си :)
Послепис - как да чета внимателно при вида на такава вкусотия :)
За клипчетата ... не искаш да им сложиш бг надписи и това е - мъка!
цитирайПослепис - как да чета внимателно при вида на такава вкусотия :)
За клипчетата ... не искаш да им сложиш бг надписи и това е - мъка!
Търсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол