Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2012 16:02 - Мантъ
Автор: exiliaiscooking Категория: Рецепти   
Прочетен: 13096 Коментари: 12 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За  тестото:
4  чаши брашно
1 кафяна чаша вода
1 яйце
2 кафяни лъжици сол

За плънката :
половин лук
300 грама кайма
малко магданоз
сол
черен пипер

Първо се омесва тестото, което може да ви се стори много малко, но това което се получава като резултат преспокойно може да нахрани 4 човека, а в нашия случай даже бяха 5. 
Та за тестото първо се слага брашното в една голяма купа, после се слага яйцето, малко се разбърква и се добавя водата и солта и се омесва добре. Трябва да се получи по-твърдичко тесто.
След което се оставя да почине за няколко часа. В нашия случай почива едва 5 минути, защото нямахме повече време :)

През което време приготвихме плънката. Нарязания на ситно лук се омесва с каймата, магданоза и със сол и черен пипер. 

След което починалото тесто се разточва достатъчно тънко, както е показано на видеото. Реже се на малки квадратчета. 
image
Поставя се по мъничко от плънката, така че да има за всички. След това се затварят с техниката, която е показана на видеото най-долу.

image
 Вари се във вряла вода, както се правят макарони, и трябва да сте затворили мантъто достатъчно добре, че каймата да не излезе.
Прави се сос от кисео мляко и чесън. Като за отгоре се запържва малко лютеница (домашен кетчуп би било добре също) с олио.
Да ви е сладко и калорично :Р. 
image


И да не забравите да ми изгледате видеото



Тагове:   рецепта,   тесто,   мантъ,


Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diamant1965 - Това изглежда много вкусно, а и е ...
28.04.2012 18:01
Това изглежда много вкусно, а и е икономично, което също е важно! :) Абе Екси, направо ще се ошопарим с тези твои вкусотии, да знаеш! :))))))) Показвай и малко фитнес във видеото накрая, че то само с ядене...;)))) Шегичкаааа... :)
Поздравче!
цитирай
2. hristo27 - Вероятно е много вкусно? Ще про...
28.04.2012 20:05
Вероятно е много вкусно?
Ще пробвам.
цитирай
3. gocho52 - Ухааа!...
29.04.2012 12:59
Дай едно насам!
цитирай
4. henzelski - На мен ми изглежда сложничко,
29.04.2012 13:06
но пък вероятно си заслужава труда... :)
цитирай
5. mitkaloto - Две пърченца мен. Благодаря ти!...
29.04.2012 13:51
Две пърченца мен.Благодаря ти!Приятев ден!
цитирай
6. tsanynka - Ох...Пак ще си наруша диетата:)))
29.04.2012 13:57
Не съм опитвала подобно нещо,но ще пробвам-изглежда страшно апетитно!
Благодаря!
цитирай
7. exiliaiscooking - отговор
30.04.2012 10:11
1. diamant1965 - щом аз все още съм сравнително слаба (разбирай доста слаба), значи проблема не е в рецептите а във вашите навици на хранене :Р

2. hristo27 - ще се радвам ако пробваш :) да ти е сладко

3. gocho52 - направи си :Р

4. henzelski - не е сложно, просто малко дълго се приготвя :)

5. mitkaloto - сигурен ли си че ше ти стигнат 2 парченца?

6. tsanynka - Да ти е вкусно и на теб :)
цитирай
8. pontis - Супер
01.05.2012 16:32
... !
цитирай
9. goran - Привет Назмие,
02.05.2012 18:08
По нашия край казваме, че тестото се оставя да втаса или узрее, а не да почива - защото думите "починало тесто" звучат някак си твърде тъжно и тежко!

Но пък гозбата ти наистина изглежда много симпатично и чудно вкусна :)
Изобщо изкушаваш ме при първа възможност да се пробвам да приготвя някоя от твоите вкусотии :) - пък дано се справя :)
цитирай
10. bven - Красиво е,
02.05.2012 20:22
а дали лесно стават?
цитирай
11. exiliaiscooking - ~
03.05.2012 14:43
8. pontis - благодаря ти :)

9. goran - привет скъпи ми Горан,
Всъщност наистина не знам дали е правилно да се изразявам по този начин, но имам бледия спомен че съм го чела и на български така. А и ако си гледал внимателно рецептата или чел, както и да е, сигурно си забелязал че няма сода, мая, бакпулвер, така че няма как да втаса. А моите вкусотии са прости. Щом аз с моя незначителен опит в кухнята се справям отлично предполагам и ти ще се справиш.

10. bven - ако трябва да бъда честна, не обръщай внимание какво казах на Горан, тестото е трудничко, защото трябва да е по-твърдо и по трудно се меси. Другото е просто.
цитирай
12. goran - Назмие, така значи :)
03.05.2012 16:10
Подвеждаш ме, че рецептата е много лесна, да я подхвана пък после да му мисля! - голяма хитруша си :)

Послепис - как да чета внимателно при вида на такава вкусотия :)

За клипчетата ... не искаш да им сложиш бг надписи и това е - мъка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 359870
Постинги: 67
Коментари: 208
Гласове: 1998
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол