Постинг
07.11.2016 08:30 -
Грис халва
Автор: exiliaiscooking
Категория: Рецепти
Прочетен: 2832 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 07.11.2016 09:15
Прочетен: 2832 Коментари: 4 Гласове:
16
Последна промяна: 07.11.2016 09:15
Необходими продукти:
1 в.ч. грис
1.в.ч. захар
1 в.ч. вода
1 в.ч. мляко
125 грама масло
1/2 водна чаша орехи (или други ядки по избор)
Начин на приготвяне:
В един съд разбъркайте млякото и водата. В тази смес разтворете захарта.
В тенджера псотавете маслото и го разтопете на тих огън. След това прибавете грис и бържете на много много тих огън в продължение на 25-40 минути като разбърквате непрекъснато. След това ще забележите, че грисът започва да сменя цвета си и тогава прибавете захарта с мляко и вода и разбърквайте докато се сгъсти и сервирайте в подходящ съд.
Можете да харесате страницата ни на адрес: https://www.facebook.com/ExiliaInCookingland/
вижте и видеото по-долу:
Захарта бих заменил със стевия, а маслото изхвърлил.
По- здравословно е.
"В Зоната".
цитирайПо- здравословно е.
"В Зоната".
2.
anin -
Ммм,
07.11.2016 13:40
07.11.2016 13:40
Много обичам грис халва :)
цитирайно това бъркане 25-40 минути направо ме отказа да пробвам рецептата :)
цитирайако имаш заместник за 10 мин, двамата по 10 минути няма да ви се стори толкова страшно. :)
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1998
Блогрол